معرفی آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی / همراه با تصویر
 
بچه های مهندسی فناوری اطلاعات ورودی 87
نمونه سوال-کتاب-مقاله و...
 
چهار شنبه 18 اسفند 1389برچسب:, :: 22:1 ::  نويسنده : hanieh.daneshgar

معرفی آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی / همراه با تصویر

 

گزارش تصویری امروز که منتخب پی‌سی‌وورلد است، به آخرین اکتشافات دنیای هوش مصنوعی اختصاص دارد که قطعا شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

۱. روبات باهوش

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

شاید اسمش را ندانید اما احتمالا درباره روبات انسان‌نمای آسیمو ساخته شرکت هوندا که اولین بار در سال ۲۰۰۰ رونمایی شده، شنیده‌اید. ASIMO مخفف عبارت Advanced Step in Innovative Mobility به معنی «گامی پیشرفته در تحرک ابتکاری» است. این روبات با قد ۱۳۰ سانتی‌متر و وزن تقریبی ۵۴ کیلوگرم، مجهز به باتری با عمر یک ساعت است و می‌تواند با سرعت ۶ کیلومتر در ساعت بدود.
البته تاثیرگذارترین ویژگی‌های آسیمو، توانایی‌های این روبات در زمینه هوش مصنوعی است که اولین بار در سال ۲۰۰۵ رونمایی و در سال ۲۰۰۷ پیشرفته‌تر شد. آسیمو می‌تواند اجسام متحرک را تشخیص دهد که همین قابلیت به او امکان می‌دهد اجسام متحرک را دنبال کرده، با مردم روبرو شده و ارتباط برقرار کند، در اطراف اجسام ساکن حرکت کرده و با افراد یا اشیاء متحرکی که در مسیرش قرار دارند، تصادف نکند! او می‌تواند به جهتی که کاربرش نشان می‌دهد، حرکت کند. اگر شما دست‌تان را به سمت او دراز کنید، او هم دستش را برای سلام و احوال‌پرسی جلو می‌آورد!
آسیمو همچنین به فناوری شناسایی چهره‌ها مجهز است که به او امکان می‌دهد افراد را بشناسد و آن‌ها را به اسم صدا کند. این روبات حتی می‌تواند برای افرادی که سر میز نشسته‌اند، قهوه ببرد. در نهایت، گروهی از روبات‌های آسیمو می‌توانند کارهای گروهی را در کنار هم انجام دهند. آسیمو هنوز در حال تکمیل شدن است و جای پیشرفت زیادی دارد اما هوندا امیدوار است روزی روباتی تولید کند که بتواند از پس تمام کارهای روزمره افراد برآید.

۲. وال‌ای (WALL-E) روی مریخ!

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

مریخ شاید پناهگاه خوبی برای چرخه حیات هوشمندانه نباشد، اما این سیاره سرخ نشانه‌هایی از هوش مصنوعی در خود دارد.
دانشمندان ناسا در سال ۲۰۱۰ یک کپی از نرم‌افزار هوش مصنوعی را به مریخ، تنها سیاره زیست‌پذیر غیر از زمین ارسال کردند. آپورتونیتی، روبات مریخ‌نوردی است که مشغول اکتشاف سطح این سیاره است و در حال حاضر توانایی تصمیم‌گیری دارد و می‌تواند برای تحلیل سنگ‌هایی که با معیارهای از پیش تعیین‌شده (مثل رنگ و شکل) مطابقت دارد، توقف کند. این نرم‌افزار که «ایگیس» (AEGIS مخفف عبارت Autonomous Exploration for Gathering Increased Science به معنی اکتشاف خودگردان برای گردآوری علوم توسعه‌یافته) نامیده می‌شود، از سال ۲۰۰۴ در حال توسعه بود. ناسا امیدوار است در آینده برای ماموریت‌های فضایی از ایگیس استفاده کند.

۳. ابر رایانه واتسون در پزشکی

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

ابررایانه واتسون با شکست دو انسان در مسابقه جئوپاردی، باعث حیرت همه شد. حالا هم که مسابقه تمام شده، چیزی از فعالیت واتسون کم نشده است! قرار است از فناوری این ابررایانه به عنوان موتور تحلیل داده‌ها برای بررسی اطلاعات پزشکی و انتخاب بهترین روش درمان بیماری استفاده شود. آی‌بی‌ام در حال حاضر مشغول افزودن فناوری‌های ظریفی مثل تشخیص صدا به این سیستم است و امیدوار است این ویژگی کاربردی را نهایتا تا سال ۲۰۱۲ عرضه کند. در حال حاضر برای آزمایش توانایی‌های واتسون در زمینه‌های پزشکی، آی‌بی‌ام همکاری خود را با دو دانشگاه مریلند و مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا آغاز کرده است.

۴. نل (NELL) ابر رایانه یادگیرنده

محققان دانشگاه کارنگی‌مِلوِن در ایالت پنسیلوانیا امیدوارند بتوانند به رایانه‌ای آموزش دهند که از طریق «مطالعه» وب، بتواند دنیا را بشناسد. رایانه «نل» (NELL مخفف Never-Ending Language Learner به معنی یادگیرنده نامحدود زبان) رایانه‌ای است که از ژانویه ۲۰۱۰ / دی ۱۳۸۸ بی‌وقفه مشغول فعالیت است و پایگاه داده‌هایی با بیش از ۵۰۰هزار واقعیت علمی تهیه کرده است. ایده اولیه این بود که این رایانه هر روز در دنیای مجازی وب بگردد و دلایل و برهان‌ها را از متون، استخراج کند. برای این کار، این رایانه صفحات وب را تحلیل کرده و توضیحاتی را که به نظرش واقعا درست می‌آیند، خارج می‌کند؛ توضیحاتی مثل: «مانیل، پایتخت کشور فیلیپین است». بعد این اطلاعات را به پایگاه داده‌هایش اضافه می‌کند تا روز بعد بتواند با قوه ادراک بیشتری به دنیای مجازی برگردد.
نل با اتصال به سرور «دل R710» فعال شده که مجهز به دو پردازشگر چهار هسته‌ای ۲.۶۷ گیگا‌هرتزی مدل زئون ۵۵۵۰ است. البته به گفته برایان کیسل از برنامه‌نویسان گروه تحقیقاتی نل، این نرم‌افزار بر روی پردازشگری تک هسته‌ای با رم ۸ گیگا‌بایتی و دیسکی با فضای خالی ۱۰۰ گیگا‌بایت هم قابل اجراست. البته نل به گروهی از ابررایانه‌ها متصل است تا آنها اطلاعات گردآوردی‌شده روزانه را پردازش و تصحیح کنند. برای دنبال کردن فرآیندی که نل هر روز پشت سر می‌گذارد، می‌توانید به صفحه نل در توئیتر (http://twitter.com/cmunell) یا به خانه نل (http://rtw.ml.cmu.edu/rtw/) سر بزنید.

۵. کنترل صندلی چرخدار با هدایت اشتراکی مغز انسان و هوش مصنوعی

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

محققان موسسه ملی تکولوژی لوزان در سوئیس، به فناوری جدیدی برای صندلی‌های چرخ‌دار مخصوص معلولان حرکتی دست یافته‌اند که «کنترل اشتراکی» نامیده می‌شود. در این فناوری که از هوش مصنوعی بهره گرفته، بیمار می‌تواند تنها از طریق فکرش، صندلی چرخ‌دار را هدایت کند. برای استفاده از این فناوری کافی است بیمار کلاهی را بر سرش بگذارد که امواج مغزش را به صورت «فرمان» به صندلی چرخ‌دار ارسال می‌کند و امکان حرکت به هر جهتی را برای فرد ایجاد می‌کند. البته استفاده از این فناوری باعث خستگی ذهنی می‌شود و ممکن است با غوطه‌ور شدن فرد در افکارش، ناگهان از وسط جاده سر در آورد! برای گذر از این محدودیت، این صندلی چرخ‌دار مجهز به هوش مصنوعی است – و همین‌جاست که پای اشتراک کنترل به میان می‌آید- تا مراقب جزئیات مورد اشاره باشد؛ مثلا سرعت یا جهت معینی را حفظ کند. هوش مصنوعی این صندلی مانع از برخورد کاربر به اجسام ساکن می‌شود اما کاربر می‌تواند با لغو این فرمان، به یک میز، پیشخوان یا دیگر اشیاء ساکن دسترسی پیدا کند.

۶. سوارکار قهرمان خودروهای بی راننده

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

خودروهای بی‌راننده هنوز در حد نمونه‌های آزمایشگاهی مانده‌اند، با این حال این خودروها خیلی خوب از هوش مصنوعی برای جهت‌یابی و پیش‌روی در جاده استفاده می‌کنند. در اکتبر ۲۰۱۰ / مهر ۱۳۸۹، وقتی خبر مسافرت ۲۲۶هزار کیلومتری خودروی بی‌راننده در جاده‌های کالیفرنیا علنی شد، گوگل اخبار زیادی از این ماجرا تهیه کرد. این خودروها با ترکیبی از دوربین‌های ویدئویی، حس‌گرهای ردیاب، مسافت‌یاب لیزری و هوش مصنوعی، توانست مسیر جاده را دنبال کند.
در سال ۲۰۰۷ تیم مسابقه خودروی مستقل دانشگاه استنفورد توانست مقام دوم رقابت بزرگ دارپا، آژانس پروژه‌های پیشرفته تحقیقاتی پنتاگون را از آن خود کند. در رقابت بزرگ ۲۰۰۷، قابلیت خودروهای بی‌راننده برای هدایت در شرایط شبیه‌سازی شده ترافیکی و انجام کارهایی مثل توقف، حرکت و گذر از چهارراه سنجیده شد. برنامه خودروی مستقل دانشگاه استنفورد همچنین توانست در رقابت دارپا ۲۰۰۵ نیز برنده شود: رقابتی که برای سنجش قابلیت خودروها در توانایی هدایت مسیر ۲۱۳ کیلومتری بیابان بدون دخالت انسان برگزار شد.

۷. تربیت ارتش روباتی نرو nero

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

اگر می‌خواهید کمی با هوش مصنوعی سرگرم شوید، بازی نِرو (NERO) را امتحان کنید که توسط دانشکده علوم کامپیوتری دانشگاه تگزاس ساخته شده است.
در بازی نِرو شما باید ارتشی از روبات‌ها را تربیت کنید و آن‌را برای در دست گرفتن کنترل سیاره زمین‌مانند گلیس‌۵۸۱سی که سرشار از منابع طبیعی است، اعزام کنید تا با ارتشی از روبات‌های بیگانه که توسط یک ماشین هوشمند کنترل می‌شوند، رقابت کنند. روبات‌های شما هیچ قابلیت و مهارت ذاتی ندارند، بنابراین تربیت و آموزش آن‌ها ضروری است؛ همان‌طور که شما این روبات‌های مجازی را آموزش می‌دهید، مهارت‌های آن‌ها افزایش یافته، قابلیت‌های بیشتری کسب می‌کنند و ارتش شما بیشتر برای جنگ و رقابت آماده می‌شود. سربازان شما نمی‌توانند در میدان جنگ موارد جدیدی بیاموزند و تنها در تمرین‌های آمادگی قابلیت یادگیری دارند. شما می‌توانید این بازی را از آدرس http://z.cs.utexas.edu/users/nn/nero/download.php دانلود کرده یا از طریق https://code.google.com/p/opennero/ به نسخه منبع باز این بازی در گوگل کد دست پیدا کنید.

۸. شما تحت نظرید!فناوری تشخیص حرکت در تصویر

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

ویتامینD، یک شرکت امنیت تصویری کالیفرنیایی است که از فناوری هوشمند برای سنجش تصاویری که دوربین‌های امنیتی از افراد و اجسام متحرک ضبط کرده، استفاده می‌کند. نرم‌افزار این شرکت، داده‌های امنیتی مشخص روزانه را به صورت برگزیده‌ای از تصاویر ضبط شده اجسام متحرک درمی‌آورد و به این ترتیب لازم نیست فرد، برای کنترل حرکات مشکوک، زمان زیادی را برای بازبینی فیلم‌های ضبط شده صرف کند.
ویتامین D در مورد این فناوری اعلام کرده که این برنامه برای نادیده گرفتن حرکات بی‌اهمیت مثل حرکت شاخه‌های درخت در باد و … طراحی شده است. این فناوری امنیتی بر پایه نوعی از هوش مصنوعی به نام HTM (حافظه موقتی مرتبه‌ای) طراحی شده و بر اساس نئو کورتکس (قشر تازه مخ) انسان مدل‌سازی شده؛ اما به جای واکنش به برنامه‌نویسی قانون‌محور (مثل سایر نرم‌افزارهای معمولی) به حجم وسیعی از داده‌ها نیاز دارد.
بعد از تامین خوراک این برنامه، HTM می‌تواند الگوهایی مثل حرکت انسان در قاب تصویر را پیدا کند و در پاسخ، یاد می‌گیرد کاری را که شما از او می‌خواهید، انجام دهد. اگر می‌خواهید برنامه HTM را به صورت کاربردی درک کنید می‌توانید نسخه‌ای از تصویر ویتامین D را از آدرس http://www.vitamindinc.com/downloads.php دانلود کنید.

۹. نتایج مجازی شبیه‌سازی وقایع طبیعی در محیط مجازی

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

شرکت «سیمولکس» فناوری بازی را با هوش مصنوعی ادغام کرده تا عکس‌العمل مجازی دنیا را در مقابل بلایای طبیعی، جنگ‌ها و تصمیم‌های تجاری برآورد کند؛ این عکس‌العمل‌های مجازی می‌تواند در پیش‌بینی نتایج احتمالی وقایع مختلف بر دنیا موثر باشد.
برنامه سیمولکس، بر پایه پروژه پیشرفته دانشگاه پوردو و وزارت دفاع آمریکا بنا شده که به SEAS (مخفف عبارت «محیط ترکیبی برای تحلیل و شبیه‌سازی») معروف است. این برنامه به شما اجازه می‌دهد تا بر جمعیتی با هوش مصنوعی در دنیایی مجازی تاثیر متقابل داشته باشید. سیمولکس مثلا برای کمک به پیاده‌سازی یک شیوه جدید برای پیش‌روی ارتش ایالات متحده در یک جنگ مجازی از SEAS استفاده می‌کند.
همچنین تاکنون از SEAS برای برنامه‌ریزی عکس‌العمل‌های اضطراری در مقابل حمله‌های تروریستی و نیز بهبود سیستم کنترل ترافیک هوایی استفاده شده است.

۱۰. خودروی مغزی! رانندگی مطمئن با سیگنال‌های مغزی

آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی

در مورد صندلی چرخ‌داری که توسط مغز کنترل می‌شود، قبلا صحبت کردیم؛ اما حالا در مورد خودرویی بخوانید که توسط مغز کنترل می‌شود و می‌تواند به عبارت «رانندگی بدون دخالت دست» مفهومی واقعی ببخشد!
درست مثل صندلی چرخ‌داری که با مغز هدایت می‌شود، این خودرو هم برای بهره‌گیری از هدایت مغز به نوعی خاصی از گوشی سر احتیاج دارد؛ این گوشی مجهز به ۱۶ حسگر برای سنجش امواج الکترومغناطیسی مغز انسان و تبدیل این امواج به فرمان‌های رانندگی است. لازمه آموزش خودرو برای شناسایی فرمان‌های کاربر، این است که فرد قبل از سوار شدن بر خودرو، چندین جلسه را با رایانه بگذراند.
البته این خودرو هنوز به واقعیت کامل تبدیل نشده و دارای محدودیت‌های عملکردی است و تنها می‌تواند برخی فرمان‌های اولیه مثل پیچیدن، سرعت گرفتن و کاهش سرعت را انجام دهد. بعد از پاسخگویی به یک فرمان مغزی مثل «پیچیدن به راست» خودروی مستقل تا دریافت فرمان بعدی انسان، به راه خود ادامه می‌دهد. این خودرو با تاخیر زمانی کمی به فرمان کاربرش پاسخ می‌دهد بنابراین در مواقع اضطراری نمی‌تواند سریعا ترمز گرفته و متوقف شود.
این پروژه توسط بخشی از گروه هوش مصنوعی دانشگاه فرِی برلین در آزمایشگاه AutoNOMOS، انجام شده است.

منبع

http://www.khabaronline.ir


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

این وبلاگ برای همه بچه های مهندسی فناوری اطلاعات ورودی 87 زده شده اما همه دوستان میتونن از این وبلاگ استفاده کنن امیدوارم از مطالب بهترین استفاده رو ببرید پیشنهاد و یا انتقادی بود حتما در نظرات بفرمایید اگر مطلب خاصی خواستید در نظرات بفرمایید تاقرار داده بشه آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز موفق باشید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بچه های مهندسی فناوری اطلاعات ورودی 87 و آدرس itgroup-1387.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 24
بازدید هفته : 2063
بازدید ماه : 2291
بازدید کل : 52363
تعداد مطالب : 259
تعداد نظرات : 71
تعداد آنلاین : 1



<-PollName->

<-PollItems->

وب سایت ختم قرآن مجید



Top Blog
وبلاگ برتر در تاپ بلاگر

كد موسيقي براي وبلاگ

كد تغيير شكل موس